Het dichtstbijzijnde strand is Torre del Mar (35 min). Een levendige spaanse badplaats met vele "chiringuitos"; strandtentjes waar men tapas en "espeto de sardinas" kan eten, of gewoon een biertje drinken! Het naast gelegen Puerto de Caleta, is een belangrijk visserhaventje, met meerdere goede restaurants.

Naar het oosten toe, voorbij de kustplaats Nerja (45 min) liggen onder aan de oude kustweg N-340-a schitterende natuurstranden als playa Cañuelo en playa Cantarijan. In Nerja zelf zijn de spectaculaire "Cuevas" een bezoek waard. Zo ook Vélez-Málaga, een bedrijvig stadje met een leuke oude stadskern.

In de villa hebben we een informatie map met meer suggesties.

De 5 grote Andalusische steden liggen met de auto niet ver van Jardín del Duende.

Málaga (1 uur), deze zich snel ontwikkelende en interessante havenstad is Picasso’s geboorteplaats, met zijn geboortehuis en het Picasso museum. Inmiddels telt Malaga 4 toonaangevende musea. In een heerlijke ambiance komen de vele bezienswaardigheden zoals het Alcazaba, de prachtig gerestaureerde binnenstad met passages, nauwe steegjes en moderne winkels goed tot hun recht. Ruime keuze aan goede restaurants en bars. Bij de recentelijk gerenoveerde haven  "Muello Uno" is het goed flaneren. Málaga is booming!

Antequera (1.30 uur), ligt aan de voet van het mysterieuze Parque Torcal. Dit hart van Andaluz bezit veel architectuur uit de vroege geschiedenis.

Córdoba (2 uur), vroeg Romeinse stad met Moorse erfenis. De Mezquita, Barrio Judería en een keur aan historische monumenten in het centrum en omgeving (Medina Al-Zahara).

Granada (2 uur), in de heuvels van de Sierra Nevada met het wonderschone Alhambra en de oude Moorse wijk Albaicín. Hoger in het massief kan men tot eind april tot op 3300m. skiën. 

Sevilla (3,5 uur), verreweg de grootste Andalusische stad is een hoofdstuk apart. Deze stad is, mede qua afstand, meer dan een dag bezoek waard.

Foto's